Blog

Tervetuloa Erottajan apteekkiin!

Meiltä saat nopeaa, asiantuntevaa ja henkilökohtaista palvelua!

Sijaitsemme Helsingin Stockmannin tavaratalossa, päivittäiskosmetiikan naapurissa, tavaratalon -1A kerroksessa. Liikkuminen apteekissamme on helppoa myös lastenvaunuilla, rollaattorilla ja pyörätuolilla.

Toimitamme reseptilääkkeet nopeasti ja ammattitaidolla. Valikoimaamme kuuluvat lääkevalmisteiden lisäksi mm. laaja valikoima kosmetiikkaa, perusvoiteita, ravintolisiä, täydennysravintovalmisteita, pesunesteitä, suunhoito- ja haavanhoitotuotteita, sekä eläinten hoitotuotteita.

Henkilökuntamme muodostuu korkeasti koulutetuista terveydenhuollon, lääkehoidon, hyvinvoinnin, kauneudenhoidon ja asiakaspalvelun ammattilaisista. He ovat apteekissa sinua varten, valmiina vastaamaan kysymyksiisi ja neuvomaan sinua matkalla kohti terveempää elämää.

Voit seurata meitä myös instagramissa: erottajanapteekki

Tervetuloa apteekkiin palveltavaksi!

Erottajan apteekin uusi apteekkari

Seppo Oksanen

Hyvä kunto antaa keski-ikäiselle viisi vuotta lisää elinaikaa

Uutispalvelu Duodecim – 18.9.2018

Hyvä fyysinen kunto keski-iässä ehkäisee sydänsairauksien ja muun muassa dementian kehittymistä, tutkimuksista tiedetään. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä tarkoittaa myös pitempää elinikää.

Vastaavia tuloksia on saatu aiemminkin, mutta nyt julkaistut havainnot perustuvat 46 vuotta kestäneeseen seurantaan, mikä on huomattavasti pitempi kuin valtaosassa tutkimuksia. Tutkimukseen osallistui 5 100 keskimäärin 49-vuotiasta miestä. Seurannan aikana heistä 92 prosenttia menehtyi.

Osallistujien fyysinen kunto arvioitiin tutkimuksen alussa kuntopyöräkokeella. Tämän kokeen perusteella heikoimmassa kunnossa olevat menehtyivät 2–3 vuotta nuorempina kuin kohtalaisen hyvässä kunnossa olevat. Ero oli vielä suurempi verrattuna osallistujiin, jotka olivat erittäin hyvässä kunnossa. He elivät jopa keskimäärin viisi vuotta pitempään, tulokset osoittivat.

Tulokset pysyivät ennallaan senkin jälkeen, kun analyysista suljettiin pois ensimmäisen kymmenen seurantavuoden aikana menehtyneet. Yhteydet koskivat sydän- ja verisuonitaudeista johtuvia kuolemia sekä kokonaiskuolleisuutta.

Havainnot vahvistavat näyttöä liikunnan halki elämän kattavasta vaikutuksesta ihmisen terveyteen. Aiemmissa tutkimuksissa terveyshyötyjä on saanut, vaikka liikunnan aloittaisi vasta kuusikymppisenä.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American College of Cardiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

(Journal of the American College of Cardiology 2018;72: 996–998)

http://doi.org/10.1016/j.jacc.2018.06.045

Väharasvaiset maitotuotteet saattavat auttaa verenpaineen hallinnassa

Uutispalvelu Duodecim – 3.10.2018

Maitotuotteita säännöllisesti käyttävien verenpaine näyttäisi olevan keskimäärin alhaisempi kuin saman ikäisten, jotka eivät maitoa juuri kuluta. Yhteys saattaa selittyä maidon sisältämällä kalsiumilla ja fosforilla, tuore tutkimus vihjaa.

Tutkimus perustuu 2 700 britin ja yhdysvaltalaisen 40–59-vuotiaan terveystietoihin, jotka kerättiin neljällä eri lääkärikäynnillä. Osallistujien verenpaine mitattiin kahdeksan kertaa, ruokavaliota selvitettiin neljästi ja virtsanäytteet kerättiin kahdesti.

Analyysin perusteella vähärasvaisia maitotuotteita säännöllisesti käyttävien verenpaineet olivat hieman alhaisemmat kuin muiden, ja yhteys voimistui mitä enemmän maitotuotteita söi. Täysrasvaisten maitotuotteiden syöminen ei vaikuttanut verenpaineeseen.

Tutkijat löysivät viitteitä siitä, että yhteys saattoi selittyä maidon sisältämällä kalsiumilla ja fosforilla, mutta varmuutta tästä ei ole. Aiempien tutkimusten perusteella myös kalium ja magnesium – joita myös on maidossa – saattavat vaikuttaa verenpainetta alentavasti.

Samansuuntaisia havaintoja on tehty aiemminkin, mutta maidon ja sen ainesosien lisäksi moni muukin seikka on voinut vaikuttaa tuloksiin. Vähärasvaisia maitotuotteita suosivat saattavat esimerkiksi olla myös muilta elintavoiltaan terveempiä, mikä voi vaikuttaa tuloksiin.

Tutkimus julkaistiin Journal of Hypertension -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

(Journal of Hypertension 2018;36:2049–2058)